Tort crema de zahar ars

de susu in Torturi, 3 Mai 2010 | 21663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt crema de zahar ars:
  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 gr. Zahar
  • zahar vanilat
  • pt blat:
  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • coaja de portocale  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort crema de zahar ars:

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand se topeste zaharul si se face maroniu  in max 10 min. Apoi cat timp zaharul e lichid, il plimbam pe peretii oalei si-l lasam sa se raceasca. Cand se raceste zaharul din oala ne ocupam de crema. Dupa ce-am tapetat oala  punem intr-un castron litrul de lapte, zaharul vanilat si ouale intregi si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa) apoi in alt castron pregatim compozitia de blat astfel: punem cele 5 oua intregi, cana de faina  si cana de zahar si mixam.

Pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars  prima compozitie de lapte apoi peste ea turnam in continuare a doua compozitie,cea pentru blat si bagam cratita la cuptorul bine incins pt 1 ora. Dupa o ora este gata. Compozitia se va misca ca o piftie in momentul cand se balangane cratita dar asa trebuie sa fie. Se rastoarna cu gura in jos pe un platou intins si se baga la frigider dupa ce s-a racorit. A doua zi se scoate cratita frumos iar blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt si deasupra crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

03.05.2010, 22:34

foarte bun!eu le fac si separat apoi le suprapun.parca aveam o poza in pc.

Ubulika 1

16.05.2010, 21:37

miamy...ce bine arata

cocolino72 1

01.10.2014, 12:50

cam cate grade inseamna cuptorul bine incins?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200